Elevii Liceului de Arte din Oradea au cântat în stradă ca să promoveze un bal caritabil

Data publicării:
bal caritabil

Spectacol inedit pe străzile din Oradea. La vioară, flaut, chitară sau violoncel, elevii Liceului de Arte au ieşit în centrul oraşului şi au interpretat partituri celebre. A fost felul în care au promovat un bal caritabil prin care vor să strângă bani pentru noi instrumente. De 10 mii de euro are nevoie şcoala pentru a schimba o parte din cele vechi.

Fix la ora 13, în patru zone centrale ale orașului, au răsunat acordurile unor piese celebre. Interpreți au fost mai mulți elevi ai Liceului de Arte din Oradea, care au interpretat partiturile la violoncel, vioară, flaut și chitară clasică.

"Mi-au plăcut foarte mult copiii, am văzut și domnii profesori care au cântat împreună cu ei", a remarcat un trecător. "Au transmis o emoție foarte pozitivă și eu sper să îi mai vedem", îşi doreşte altul.

Acțiunea a fost gândită pentru a promova un bal de caritate organizat cu scopul de a strânge banii necesari cumpărării de noi instrumente.

"Încercăm să obținem un fond în jur de 10 000 de euro pentru achiziționarea cât mai multor instrumente", explică Mihaela Bondor, directoarea Liceului de Arte din Oradea.

"Cu ajutorul partenerilor noștri, tombolă, licitația pentru fiecare instrument în parte și cu ajutorul dărniciei persoanelor care vor fi invitate la eveniment", a detaliat Andreea Costea-Neagoe, președintele Rotaract Oradea, organizatorul balului.

În prezent, elevii Liceului de Arte din Oradea folosesc instrumente prăfuite, unele vechi de zeci de ani, altele rupte. Conducerea școlii a încercat să cumpere altele noi din fonduri proprii, dar instrumentele sunt prea scumpe pentru bugetul instituției. Un violoncel costă 700 de euro, o chitară clasică ajunge la 500 de euro, iar un pian pentru concerte poate costa zeci de mii de euro.

"Un instrument bun este esențial pentru studiul respectiv și face o diferență foarte mare", spune Niculaș Stratan, elev la Liceu de Arte din Oradea.

"Pianele sunt foarte importante, să fie de bună calitate, pentru că dacă nu se studiază zilnic, atunci nu se poate face progres. Toate instrumentele ar fi bine să fie de calitate", susţine Beata Ichim, profesoară la Liceul de Arte din Oradea.

Balul caritabil "Sunetul talentului" va avea loc pe 31 martie şi îl va avea ca invitat special pe Dan Puric.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri