Energie ieftină pentru instituţii publice. RCS&RDS a câştigat licitaţia pentru furnizarea energiei către CJ Bihor

Data publicării:
energie ieftina

Consiliul Județean Bihor a organizat licitația pentru energia electrică în decembrie 2015. Cea mai bună ofertă a venit din partea companiei RCS&RDS și va aduce economii de zeci de mii de lei pentru bugetul administrației bihorene.

"Începând cu 2016 Consiliul Județean Bihor va plăti un tarif cu 27% mai mic față de 2015. Dacă în 2015 plăteam 0,58 lei kw/h în anul acesta vom plăti 0,42059 lei kw/h", explică Horea Cartiș, șeful de cabinet al președintelui CJ Bihor.

Energia mai ieftină va fi folosită atât în sediul Consiliul Județean, cât și la Centrul Militar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Crişana". Şi celelalte instituţii din subordinea CJ vor electricitate la preţ redus, motiv pentru care vor organiza licitaţii după ce actualele contracte vor expira. Printre ele se află Filarmonica din Oradea.

"Per total, pe 2015 energia electrică ne-a costat 36.620 de lei. Vom putea economisi din valoarea cheltuielilor. Acești bani sper să-i putem folosi pentru unele lucrări de îmbunătățire a iluminatului în sală schimbând acele reflectoare în leduri", spune Todor Adalbert, directorul Filarmonicii din Oradea.

De anul trecut până acum, compania RCS&RDS a câştigat mai multe licitaţii de furnizare a electricităţii pentru instituţii publice.

"În decursul anului 2015 și începutul anului 2016 RCS&RDS a câștigat aproape 100 de licitații de furnizare a energiei electrice pentru instituții publice din România. Am reușit de fiecare dată să oferim prețul cel mai mic ceea ce oferă posibilitatea instituțiilor publice posibilitatea să facă economii semnificative la factura lunară de energie electrică", a precizat Dan Nanu, reprezentant al RCS&RDS.

RCS&RDS este principalul furnizor de servicii integrate de comunicații din România, iar de un an activează și pe piața furnizării de energie electrică, atât pentru instituții cât și pentru populație.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri