Eroul de lângă noi. Un pompier aflat în timpul liber a salvat viaţa unui bărbat

Data publicării:
Ionut Buhatel ISU Crisana

Întâmplarea s-a petrecut miercuri dimineaţa, când plutonierul major Ionuţ Cătălin Buhăţel, din cadrul Biroului Resurse Umane al ISU Crişana, se afla în centrul Oradei, alături de soţia lui. A observat momentul în care două persoane, soţ şi soţie, au coborât dintr-un tramvai în Piaţa Unirii. După numai câţiva paşi, bărbatul s-a prăbuşit pur şi simplu.

Imediat, subofiţerul a alergat către victima căzută pe trotuar şi i-a acordat primul ajutor. A observat că septuagenarul intrase în stop cardio-respirator şi i-a aplicat manevre de resuscitare. În acest fel a reuşit să-l ţină pe bărbat în viaţă până la sosirea echipajului SMURD, care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea

"Septuagenarul, a cărui soţie se afla lângă el în acele momente, sperând într-o minune care să-i readucă soţul la viaţă şi să sărbătorească în acest an 50 de ani de căsnicie, este astăzi conştient datorită unui pompier militar ale cărui calităţi umane şi cunoştinţe profesionale se dovedesc a fi puse în permanenţă în slujba semenilor", a transmis căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri