Fără coadă la alimentele gratuite

Data publicării:
plasma 20florina-47857

Motivul pentru care oamenii nu mai stau la cozi pentru alimentele gratuite este acela cã nu mai primesc ulei şi fãinã, adicã produsele de bazã din pachetul oferit gratuit de Uniunea Europeanã. S-a ajuns în aceastã situație pentru cã firma din Bulgaria care a câștigat licitația nu a respectat contractul motiv pentru care nu mai furnizeazã alimentele.

Așa se face cã doar douã mii de porþii au fost distribuite complet în 2012 iar peste șase mii au fost împãrțite în funcție de produsele aflate în stoc. .Asa înseamnã cã doar 63% dintre beneficiari au primit aceste alimente.

2012 a fost anul în care Administrația Socialã Comunitarã Oradea a redus drastic cheltuielile cu salariile asistenților personali, de la peste 5 milioane și jumãtate în 2011 la aproape trei milioane anul trecut. Cei mai mulți bani, adicã aproape opt milioane de lei, au fost folosiți pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilitãți.

Cât despre ajutoarele de încãlzire, în 2012, numãrul celor care au depus cereri a fost mult mai mic decât în 2011. Dincolo de reducerile de cheltuieli ASCO vrea ca în 2013 sã înființeze încã o sutã de locuri în creșele din oraș astfel încât niciun pãrinte sã nu mai rãmânã pe dinafarã..

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri