Festival de 1 Mai, la Budapesta

Data actualizării: Data publicării:
festival rock ungaria

De 1 Mai, tinerii au avut sărbătoarea lor la Budapesta. Aproape de malul Dunării, într-un parc imens din capitala Ungariei, a avut loc un festival de muzică, devenit tradițional. Pe scenă au urcat formații cunoscute din țara vecină, dar și unele aflate la început de drum și în căutarea gloriei.

"Sute de persoane participă la festivalul Taban care are loc în fiecare an, pe 1 mai, în parcul cu același nume. Pe scenă răsună melodii rock vechi care au bucurat generațiile trecute și care încântă și astăzi publicul tânăr", a transmis Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Cu o tradiție de zeci de ani, festivalul a debutat în 1968, iar în timp a devenit o manifestare rock cu renume. Spectatorii au profitat de vremea frumoasă și au venit în Tabán încă de la orele prânzului, când au început concertele.

Pe iarbă sau în picioare, oamenii au cântat alături de trupele de pe scenă.

"Atmosfera este nemaipomenită, o grămadă de oameni, 10 mii de oameni minimum, e super."

"Este grozav! Melodiile vechi, îmi aștept formația preferată, așa că totul e în regulă."

"Mă simt bine și chiar îmi plac concertele în aer liber. Sunt mulți oameni afară, s-au adunat mulți petrecăreți și asta-mi place. Este un eveniment înălțător."

Acum câteva decenii, concertele din Tabán erau organizate ca un manifest împotriva regimului comunist. În prezent, festivalul este un motiv pentru ca lumea să iasă din case și să petreacă în aer liber.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri