FOTO-VIDEO. 1.000 de voluntari au plantat 18.000 de copaci, în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
impadurire foto de sus

Aproximativ 1.000 de voluntari au participat, sâmbătă, în comuna Sârbi, din Bihor, la cea mai mare acţiune de împădurire din județ. Studenți, liceeni, jandarmi, polițiști și angajați ai ISU ”Crișana”, ai Penitenciarului Oradea și ai unor firme din parcul industrial din reședința Bihorului au răspuns chemării Asociației Eco Assist care a inițiat proiectul "Plantăm fapte bune".

imagini ISU ”Crișana”

Acțiunea a debutat sâmbătă, în jurul orei 10, pe o suprafață de trei hectare și jumătate aflată în administrarea Ocolului Silvic Oradea, unde fiecare instituţie a avut parcela sa. Cei 26 de polițiști au plantat peste 1.000 de puieți de gorun, stejar și cireș, în timp ce pompierii au plantat peste 1800 de puieți de gorun.

”Indiferent că este vorba despre acțiuni de donare de sânge, de ajutorare a persoanelor nevoiașe, de acțiuni de promovare a spiritului civic în rândul cetățenilor, de acțiuni de igienizare a mediului înconjurător în cadrul diferitelor proiecte derulate la nivel județean ori de protejare a acestuia prin plantarea de copaci, pompierii militari bihoreni au fost și vor continua să fie prezenți la activitățile derulate în sprijinul semenilor și al comunității în ansamblul ei”, au transmis reprezentanții ISU ”Crișana”.

La rândul lor, jandarmii au dedicat primii 100 de stejari plantaţi celor 100 de ani pe care Jandarmeria Bihor îi va împlini luni, 1 aprilie. Și angajații Penitenciarului Oradea au fost prezenți la acțiunea de voluntariat" Plantăm fapte bune".

impadurire foto de sus
impadurire foto de sus

GALERIE foto: Poliția Bihor/ Penitenciarul Oradea/ ISU ”Crișana” / Jandarmeria Bihor

Studenților și elevilor prezenți li s-au alăturat și tineri veniți din străinătate cu burse Erasmus, dar și luptătorul MMA Alexandru Lungu, care este ambasador al proiectului.

"Proiectul a depăşit aşteptările mele", a declarat, pentru Bihoreanul, organizatorul acţiunii, Ionuţ Coman. Acesta a precizat că şi-a propus să adune, inițial, în jur de 300 de persoane, dar până la urmă s-a ajuns la un număr de peste trei ori mai mare de voluntari.

La finalul acţiunii, voluntarii au fost serviți cu gulaș.

Terenul împădurit va fi îngrijit, timp de cinci ani, de echipa "Plantăm fapte bune" Bihor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri