Funcţionarii au muncit sâmbătă, ca să recupereze zilele libere de sărbători

Data publicării:
functionari4

Ghişeele Primăriei din Oradea au avut program de lucru obişnuit la sfârşit de săptămână.

"Cetățenii care au diverse probleme de rezolvat la Primărie, de plătit taxe, amenzi sau de înregistrat cereri, sunt așteptați la Centrul pentru Relații cu Publicul între orele 7.30 și 16.30. Totodată, Serviciul de Stare Civilă funcționează sâmbătă", spune Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

De lucru nu a fost foarte mult. Doar câţiva cetăţeni au apelat la serviciile centrului Pentru Relații cu Publicul din cadrul primăriei orădene.

"E liniște și se poate rezolva. Iar bugetarii își rezolvă problemele în weekend. Nu-i nici o problemă, e bine, bine gândit."

"Nu mi se pare o idee bună. De ce? Pentru că se putea și luni la fel de bine să plătim."

Ca să nu îşi sacrifice sâmbăta, unii angajaţi ai Primăriei au preferat să îşi ia zi de concediu sâmbătă. Alţi funcţionari au ales varianta unui program de lucru prelungit în timpul săptămânii.

"În perioada 13-24 decembrie 2013 și 6-9 ianuarie 2014 programul se prelungește cu 2 ore", spune subcomisarul Toma Tecar, de la Serviciul de Înmatriculări Oradea.

Cei mai mulţi dintre bugetari au ales, de altfel, această opţiune pentru recuperarea zilelor libere de sărbători. Acestea au fost stabilite de Guvern pentru 27 şi 31 decembrie 2013, respectiv 3 ianuarie 2014 şi se adaugă zilelor de 25 şi 26 decembrie 2013, respectiv 1 şi 2 ianuarie 2014, care sunt libere prin lege.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri