Sari la conținut

Greva de la OTL nu se mai ţine | Angajații au renunțat la protest după negocieri

Greva de avertisment a angajaților de la OTL s-a terminat înainte de a începe. Sindicaliștii au ajuns, joi dimineață, la o înțelegere cu conducerea societății orădene de transport în comun. Astfel, s-a convenit ca angajații să primească salarii mai mari, fără a se preciza, concret, cu cât vor fi majorate. Cert este că tichetele de masă vor crește de la 12 lei la 15 lei și se va lucra la îmbunătățitea condițiilor de muncă.

Angajații OTL urmau să intre în grevă de avertisment, astăzi între orele 13 și 15, numai că planurile s-au schimbat după discuțiile de patru ore purtate de sindicaliști cu șefii societății orădene de transport. La finalul negocierilor, directorul OTL s-a limitat doar să precizeze că s-a ajuns la un numitor comun.

"- Ne-am înțeles, ne-am înțeles...
- Asta ce înseamnă, că vor renunța la ideea de a face grevă?
- Eu cred că da. Din ce ne-am înțeles, este exclus", a dat asigurări Viorel Pop, directorul OTL.

Virgil Mânz, lider de sindicat la societatea orădeană de transport în comun, spune că s-a ținut cont de o parte din doleanțele angajaţilor.

"- Eu zic că satisfăcător, să zicem.
- Ce înseamnă acest satisfăcător?
- Nu chiar ce am fi dorit noi, dar se apropie de ..."

Angajații au cerut măriri salariale de 12% și păstrarea contractului colectiv de muncă în forma actuală. Majorările au fost agreate, dar în procente diferite, spun sindicaliștii. De asemenea, s-a convenit ca valoarea tichetelor de masă să crească de la 12 la 15 lei, iar condițiile de muncă să fie îmbunătățite.

"- Nu pot să vă spun exact pentru că au fost împărțiți așa, pe categorii de salariați.
- Dar cam între cât și cât?
- Nu pot să vă spun exact acum, pentru că încă lucrăm la ele", susţine liderul de sindicat.

În toamna anului trecut, angajații OTL au încetat activitatea fără a anunța legal acest lucru. Este și motivul pentru care circa 170 de persoane au fost date în judecată.

"Am acționat persoanele respective, urmând ca Tribunalul Bihor să-și spună cuvântul asupra acelei manifestări. Nu a fost organizată de sindicat și sindicatul s-a dezis de acea acțiune", susţine Viorel Pop, directorul OTL.

În acest moment, OTL are 533 de angajați, din care aproximativ 250 de vatmani și șoferi, 200 de angajați la întreținere, 20 de casiere și restul personal de deservire tehnic și economic.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă