Încălzire plătită şi pe timp de vară

Data publicării:
stirea 202 20facturi-48977

81 de asociaţii de proprietari din Oradea au decis să accepte propunerea societăţii Electrocentrale de a plăti eşalonat facturile la întreţinere. Asta înseamnă ca 40 de procente rămase neachitate din timpul iernii vor fi plătite vara, cu un termen de scadenţă chiar şi de şase luni, dar fără penalităţi.

"Aceată variantă de plată este foarte bine venită mai ales la asociaţiile de proprietari unde locatarii au venituri mici şi foarte mici, şi mai ales aceleaşi în cursul verii ca şi în cursul iernii", a spus Eniko Varga, administratorul unei asociaţii de proprietari din Oradea.

"Dacă ar veni factura toată să plătim atunci vă daţi seama că nu am fi în stare să plătim asbolut toată factura cu banii cash, şi este mai avantajos, nu ne apar penalizările", a declarat Nadia Puşcaş, locatar de pe Strada Podului.

"Fiecare consumator al nostru a primit înaintea începerii sezonului de încălzire, în cursul verii, formularul la factura trimisă la încălzire de către noi în cursul verii. Acum încă se mai poate", a declarat Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea.

Există şi asociaţii de proprietari care nu au luat în calcul propunerea Electrocentrale şi continuă să să adune datorii şi penalităţi.

"Pentru noi e imposibil să strângem banii necesari pentru a plăti consumul din iarnă pe timp de vară şi dacă este în procent de 40-60%", a spus Nicolae Briscu, administratorul asociaţiei de proprietari "Speranţa" din Oradea.

În Oradea o gigacalorie costă 235 de lei, iar din cauza restanţelor Electrocentrale debranşează în fiecare an sute de locatari care au acumulat datorii la întreţinere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri