Incendiu într-o gospodărie de la jarul căzut din centrala termică

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Biharia (1)

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață într-o gospodărie din localitatea Biharia, lângă Oradea. Timp de o oră și jumătate au acționat pompierii pentru a stinge focul care a cuprins camera în care se afla centrala termică. De acolo, flăcările s-au extins la o încăpere învecinată, dar și la acoperișul locuinței.

Chiar dacă salvatorii au reușit să limiteze pagubele, incendiul a distrus o parte din încăperile afectate și o treime din acoperiș.

Primele cercetări arată că focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din centrala termică. Este al doilea eveniment de acest fel înregistrat în ultimele cinci zile în județ, motiv pentru care pompierii vin cu câteva recomandări pentru evitarea unor astfel de situații.

"Adresăm bihorenilor rugămintea să nu depoziteze în încăperea centralei termice obiecte sau materiale care nu au legătură cu exploatarea acesteia. Este de asemenea interzisă depozitarea combustibilului în interiorul centralei, cu excepția combustibilului din rezervorul de consum zilnic al centralei", a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Din statistica anilor trecuți, cea mai frecventă cauză de producere a incendiilor în județul Bihor, pe perioada sezonului rece o constituie coșurile de fum.

"Acestea trebuie verificate, curățate și reparate periodic de persoane autorizate și specializate. Coșurile de fum trebuie de asemenea izolate față de elementele combustibile ale planșeelor din îngroșarea de zidărie a coșurilor cu aproximativ 25 de centimetri. Nu este permis ca în coșuri să fie încastrate elemente combustibile ale acoperișului și planșeului", a explicat maiorul Camelia Roșca.

Redactor: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri