VIDEO. Incendiu violent în Oradea. Arde acoperişul Episcopiei Greco-Catolice

Data actualizării: Data publicării:
incendiu episcopie Greco Catolica Oradea2

Incendiu de amploare în aceste momente, în Oradea. Arde acoperişul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, o clădire istorică situată chiar în centrul oraşului. Zeci de pompieri se luptă cu flăcările.

ACTUALIZARE: ora 23:42 - Ioan Mihaiu, prefectul de Bihor, în direct la Digi24: "S-a reuşit oprirea extinderii flăcărilor la clădirile învecinate. În 15 minute se va intra în clădirea Palatului Episcopal. Sigur, cu măsurile necesare de prevenire, pentru că e o clădire veche şi există risc de prăbuşire. Nu există niciun rănit. Nu avem nevoie de ajutor. Au pornit de la ISU Arad cu o autospecială cu scară, dar ştiam din start că până ajunge maşina vom localiza incendiul. Sperăm ca în scurt timp incendiul să fie stins."

ACTUALIZARE: ora 23:25 - Potrivit pompierilor, trei hidranţi din zona de intervenţie nu au funcţionat, motiv pentru care s-a ales metoda alimentării cu apă din Crişul Repede. Între timp, incendiul a afectat şi etajul clădirii. Pagubele se anunţă uriaşe într-una dintre cele mai frumoase clădiri din Oradea.


ACTUALIZARE: ora 23:12 - Au căzut turnurile de pe clădirile, atât în interior, cât şi în lateralul clădirii. Au fost evacuaţi locatari ai unor clădiri din zonă. Pompierii încearcă să aducă şi apă din Crişul Repede. Salvatorii au localizat incendiul.


ACTUALIZARE: ora 23:08 - Nu sunt informaţii să fie victime în interiorul clădirii. Poliţiştii şi jandarmii au securizat zona şi îi ţin la depărtare pe curioşi de locul incendiului. Au fost evacuate mai multe terase din zonă. În schimb, mii de oameni s-au adunat să urmărească acţiunea de stingere.


La faţa locului sunt 6 autospeciale de la detaşamentul 1 şi 2 Oradea şi de la Garda din Băile 1 Mai. 50 de pompieri încearcă acum să localizeze sursa incendiului. Flăcările au cuprins acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Focul este deosebit de violent.

incendiu episcopie Greco Catolica Oradea
incendiu episcopie Greco Catolica Oradea

"Pompierii acţionează şi pentru ca incendiu să nu se extindă la clădirile din apropiere", a declarat la Digi24 prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu.

Din câte se pare, focul a izbucnit în jurul orei 21:30, din motive încă necunoscute. Este unul dintre cele mai mari incendii care a avut loc în Oradea în ultimii ani.

Reporteri: Anca Deac, Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri