Încep înscrierile pentru şcoala profesională Eurobusiness

Data publicării:
inscrieri profesionala 270514

La Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea înscrierile au început la ora 8. Însoţiţi de părinţi, elevii şi-au depus dosarele pentru unul din locurile care le permite să înveţe una dintre meseriile cerute de companiile din parcul industrial.

"Eu m-am dus şi la intreprinderile care fac angajările. E curăţenie, o atmosferă extraordinară, nu mai e cum a fost pe vremuri, şi, într-adevăr, se câştigă bine", a observat un părinte.

"Spre deosebire de anul trecut, în acest an semnalele sunt mult mai bune, adică părinţii sunt interesaţi de această şcoală", spune Adriana Petrică, directorul adjunct al Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea.

Cele patru colegii tehnice din Orade oferă 224 de locuri în cadrul şcolii profesionale Eurobusiness. Pe lângă bursa de 200 de lei oferită de stat elevii mai primesc ajutor şi de firmele din parcul industrial. Acestea sunt interesate să angajeze electricieni, muncitori în industria uşoară şi operatori chimişti.

"Avem 13 companii partenere, companii atât din parcul industrial, cât şi alţi angajatori mari din oraş. Companiile sunt din domeniul producţiei de electronice, producţie de componente auto, injecţie mase plastice", susţine Delia Ungur, directorul general al parcului industrial Eurobusiness.

"Noi vrem să-i angajăm şi ei pot mai departe să-şi continue studiile chiar la o facultate dacă doresc mai mult", explică directorul general al unei companii electronice.

Prima etapă de înscrieri se încheie marţi, iar a doua este programată pentru luna iulie. Dacă vor mai rămâne locuri va fi organizată o a treia etapă în luna septembrie.

reporter: Edina Szomoru
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri