Integrare prin sport

Data publicării:
sport integrare 090514

Etapa judeţeană, inclusă în programul Special Olympics, a reunit la start cinci centre din Bihor şi s-a adresat în special copiilor cu dizabilităţi scăzute.

„Copii trebuie în primul rând antrenaţi pentru tipul acesta de competiţii, plecând şi de la faptul că ei nu relaţionează într-un joc colectiv", susține Ioan Silaghi, organizatorul Săptămânii fotbalului european.

Cu idoli precum Ronaldinho, Messi sau Chiricheş, fotbaliştii de ocazie şi-au demonstrat abilităţile în cadrul a trei probe. Ducerea la bun sfârşit a acestora a însemnat o bucurie imensă pentru toţi cei implicaţi în eveniment.

„Încercăm prin practicarea sportului aceşti copii să-i integrăm, să le uşurăm traseul", spune Ioan Silaghi, organizatorul Săptămânii fotbalului european.

Fundaţia Pentru Integrare prin Sport Oradea a premiat toţii copii prezenţi la eveniment cu medalii. Echipamentul de joc a fost oferit de clubul belgian de baschet Spirou Charleroi, graţie fostului jucător orădean Cristian Silaghi, actualmente antrenor în cadrul clubulul.

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Ciprian Platona

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri