Jaf lângă stadionul din Oradea. Trei tineri i-au furat unui bărbat rucsacul și banii de pe card

Data actualizării: Data publicării:
politia actiune trafic
foto: Poliția Bihor

Trei tineri care au atacat un bărbat, pe o stradă din Oradea și i-au furat rucsacul cu acte și bani, au fost arestați pentru tâlhărie. Agresorii au profitat că au găsit între documente codul PIN al cardului bancar al victimei și au retras din contul acesteia 1800 de lei.

Tâlhăria de care sunt acuzați doi orădeni de 18, respectiv 19 ani, și un bărbat de 24 de ani, din comuna Chișlaz, județul Bihor, s-a petrecut pe 6 februarie, în jurul orei 20.

„În timp ce un orădean de 31 de ani se afla pe strada Traian Lalescu din Oradea, în zona stadionului, l-ar fi deposedat, prin violență, de un rucsac în care acesta avea aproximativ 190 de lei, un card bancar, produse alimentare și alte documente, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 400 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Bihor.

La o oră după comiterea jafului, cei trei suspecți ar fi retras în total 1.800 de lei de pe cardul bancar al victimei. Ei au profitat că, lângă documentele din rucsac, au găsit notat codul PIN.

Trei săptămâni mai târziu, miercuri, 27 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei trei pentru 24 de ore. A doua zi, judecătorii i-au trimis după gratii pentru 30 de zile sub acuzațiile de tâlhărie calificată, acces ilegal la sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

"Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor trei și pentru recuperarea integrală a prejudiciului", au transmis polițiștii bihoreni.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri