Unul dintre cei mai căutați fugari britanici a fost prins pe aeroportul Heathrow, după 27 de ani

Data publicării:
richard burrows
Poliția din Cheshire a încercat să-i dea de urmă din decembrie 1997. Foto: Richard Burrows / Sursa foto: Profimedia Images

Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie a fost prins pe aeroportul Heathrow după 27 de ani de când a fost emis un mandat pentru arestarea sa și va fi judecat pentru acuzații de abuz sexual asupra copiilor, informează The Guardian.

Richard Burrows, în vârstă de 80 de ani, a fost arestat joi după ce a zburat înapoi în Marea Britanie din Thailanda, la aproape trei decenii după ce a fost emis un mandat pentru arestarea sa.

Poliția din Cheshire a încercat să-i dea de urmă din decembrie 1997, când Burrows nu s-a prezentat la tribunalul Chester Crown, unde urma să fie judecat pentru două capete de acuzare de fraudă și 11 capete de acuzare pentru abuz sexual.

Acuzațiile se referă la abuzuri sexuale despre care se presupune că ar fi avut loc la case de copii din Congleton, Cheshire și în West Midlands între 1969 și 1971.

Eleanor Atkinson de la poliția din Cheshire a spus că „hotărârea de a-l localiza pe Burrows nu a încetat în ultimii 27 de ani, iar arestarea sa marchează un pas semnificativ înainte în acest caz și închiderea unui capitol pentru toți cei implicați”.

„De asemenea, sper că arestarea sa acționează ca un avertisment pentru orice alți fugari căutați, demonstrând că, indiferent cât timp te ascunzi, te vom găsi și vei fi arestat”, a mai spus Atkinson.

Duncan Burrage, un ofițer de legătură internațională al Agenției Naționale pentru Crimă din Thailanda, a declarat că arestarea „demonstrează angajamentul neclintit al forțelor de ordine de a-i vâna pe cei care așteaptă dreptate în Regatul Unit”.

„Folosind rețeaua noastră internațională și lucrând îndeaproape cu colegii din poliția din Cheshire, am reușit să găsim un fugar căutat în legătură cu acuzații extrem de grave”, a spus el.

Burrows a fost arestat preventiv și urmează să apară marți la tribunalul din Chester.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri