Lectura, ca sursă de plăcere - noua orientare propusă de criticul Alex Ștefănescu

Data publicării:
alex stefanescu

Pentru mulți tineri literatura nu mai reprezintă un domeniu de interes, iar lecturile școlare sunt neglijate.

"Ce e obligatoriu nu citești așa, din plăcere. Mai bine să citești ce-ți vine, adică nu te obligă cineva", spune un elev. "Citesc cărți de acțiune, de suspans, de mister. Dar cărțile pentru școală? Nu prea."

Florin Cioban, prodecanul Facultății de Litere din Oradea, confirmă că "majoritari sunt cei care nu citesc. Sau, și dacă citesc, o fac într-un mod care nu le produce plăcere și, implici,t nu s-ar declara ca cititori de plăcere."

Pentru a elimina prejudecățile cu privire la literatură, criticul Alex Ştefănescu îi îndeamnă pe tinerii să privească lectura ca pe o sursă de plăcere. "Le-aș da sfatul să citească o carte fără să aibă obligația de a o citi și s-o citească pur și simplu din curiozitate și vor vedea că sunt captivați de acea lectură."

Criticul Alex Şfefănescu s-a întâlnit cu pasionaţii de lectură şi cu elevii în Sala Mare a Primăriei din Oradea, Cu o carieră scriitoricească de aproape cincizeci de ani, cunoscutul om de litere este critic și istoric literar, prozator, dramaturg şi realizator de emisiuni TV.

reporter: Cristina Nistor

operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri