Sari la conținut
News Alert

Mai puţin de jumătate dintre adăposturile de protecţie civilă din Bihor pot fi folosite

38 din cele 83 de adăposturi publice și private de protecţie civilă din Bihor pot fi folosite de populație în 24 de ore de la decretarea stării excepționale. O confirmă verificările specialiştilor în protecţie civilă, care au găsit în 2017 mai multe nereguli.

"Aceste spaţii nu întrunesc în totalitate condiţiile de adăpostire. Există şi spaţii care sunt improprii în momentul de faţă, care sunt ori inundate, ori nu sunt îngrijite în aşa fel încât la un moment de criză să poată fi utilizate. Drept pentru care la momentul verificărilor au fost notificaţi administratorii acestora pentru a lua măsuri de repunere a acestora în funcţiune în cel mai scurt timp", a precizat colonelul Sorin Caba, șeful ISU Crișana.

Din cele 53 de adăposturi publice din Oradea, fiecare cu o capacitate de 150 de locuri, doar 20 pot fi folosite, au stabilit angajaţii ISU. Mai mult, din cele opt adăposturi private din municipiu, cu o capacitate de 1452 de persoane, niciunul nu întruneşte condiţiile pentru a putea fi folosit în termen de 24 de ore de la decretarea stării excepţionale.

În total, cele 83 de adăposturi publice și private de protecţie civilă din Bihor pot oferi protecţie pentru 10.200 de persoane.

Editor web: Adrian Laboş