Sari la conținut

Maşină dată în urmărire de autorităţile din Norvegia, găsită în vama Borş

Un autoturism în valoare de 12 mii de euro, dat în urmărire de autorităţile din Norvegia, a fost descoperit marţi seara tocmai în vama Borş. Şoferul a declarat că nu ştia că vehiculul era căutat şi susţinea că l-a cumpărat în leasing.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Borş au descoperit situaţia când au verificat actele prezentat de un român de 39 de ani, care voia să intre în ţară la volanul unui autoturism fabricat în 2009 şi înmatriculat în Norvegia.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia, în data de 18 decembrie”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Şoferul a declarat că nu ştia că vehiculul este dat în urmărire. El a precizat că a cumpărat maşina în leasing, dar nu a mai plătit ultimele trei rate.

În valoare de 12.000 de euro, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul sectorului Borş până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de tăinuire.

Editor web: Adrian Laboş