Sari la conținut

Maşini de 200.000 de euro, oprite în vama Borş. Erau căutate de autorităţile din Franţa şi Germania

Primul care a fost descoperit a fost un autoturism marca Land Rover, model Range Rover, an de fabricaţie 2013. La volan maşinii evaluate la 80 de mii de euro se afla un cetăţean lituanian, în vârstă de 58 de ani.

"Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor maşinii, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au constatat că certificatul de înmatriculare este fals, iar autoturismul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Franţa la data de 4 decembrie 2015", au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor.

Tot în vama Borş a fost oprit un autoturism identic, fabricat însă anul trecut. La control, şoferul - un cetăţean polonez de 55 de ani - a prezentat un certificat de înmatriculare care s-a dovedit a fi fals. Agenţii de frontieră au aflat că vehiculul era căutat de autorităţile din Germania din data de 21 decembrie 2015, în vederea confiscării.

Maşina în valoare de 120 de mii de euro a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea ână la finalizarea cercetărilor. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celuilalt vehicul. Ambii şoferi sunt cercetaţi acum sub acuzaţiile de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia de Frontieră Bihor

Pe aceeași temă