Măsuri preventive în spitale. Sunt dezinfectate saloane și s-a suplimentat numărul dozelor de vaccin

Data actualizării: Data publicării:
femeie la spital
Foto: Shutterstock

Sunt măsuri speciale de prevenție în spitalele din toată țară, o dată cu declararea epidemiei de gripă. La Spitalul Județean din Oradea fiecare salon este igienizat, iar la Urgențe, atât personalul medical, cât și pacienții primesc halate și măști de unică folosință.

Dezinfecția saloanelor și triajul epidemiologic sunt prioritare la Spitalul Județean din Oradea o dată cu declararea epidemiei de gripă.

„Am implementat ca și măsuri de prevenire sau delimitare a infecțiilor respiratorii. În primul rând cele în uz, aflate la nivelul spitalului, portul echipamentului de protecție, triajul epidemiolog în timp real al pacienților și al personalului", susține Florin Rob, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean din Oradea.

Sute de angajați ai spitalului vor fi vaccinați după ce s-a cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal.

„Avem aproximativ 600 de colegi care au fost vaccinați deja în toamnă, am cerut Direcție de Sănătate Publică suplimentarea cu aproximativ 500 de doze pentru colegii care vor fi vaccinați în perioada următoare", a precizat directorul de îngrijiri al Spitalului Județean din Oradea.

Măsuri speciale au fost luate și la camerele de gardă, după ce numărul pacienților a crescut în ultimele zile. Mulți însă nu au o situație gravă, dar au preferat să vină la Urgență decât să treacă pe la centrele de permanență.

"Îi întreb dacă au fost la medicul de familie și de ce nu au fost. Unii nu au medic, alții nu au ajuns sau s-au speriat și vor radiografie toracică să nu aibă pneumonie și atunci ei vin la noi. Nu știu de centrele de permanență, vin în număr destul de mare", susține Livia Măduța, asistentă.

În această săptămână în Bihor au fost confirmate încă trei cazuri de gripă. În total, în acest sezon rece virusul gripal a fost afectat șase bihoreni.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri