Medici căutaţi prin afişe. Angajatorii recurg la diferite metode ca să recruteze personal

Data publicării:
medic afis

Pentru că au un singur stomatolog care face faţă cu greu numărului mare de pacienţi, de mai bine de o jumătate de an reprezentanţii cabinetului medical sunt în căutarea unui specialist. Pentru asta au lipit afişe în mai multe oraşe în care există facultăţi de medicină.

"Două astfel de anunţuri de angajare se regăsesc şi pe un stâlp de electricitate din apropierea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea. Un cabinet care se află tocmai în judeţul Hunedoara caută să angajeze un medic stomatolog", a descoperit Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"Am pus la fiecare facultate: am pus în Cluj, la Timişoara, în Arad, la Oradea. Vreau să vă spun că nici acum nu am găsit. Căutăm un stomatolog de jumătate de an", spune Mirela Popa Szabo, reprezentanta cabinetului.

O explicaţie ar fi dorinţa studenţilor la stomatologie ca după absolvire să rămână în oraşele mari.

"Toată lumea vrea Timişoara, toată lumea vrea oraşele mari."

"Aş dori să rămân în Oradea. Eu sunt din Zalău, oraş mic, multe clinici, nu mai avem loc", susţine Alexandra Petrescu, studentă la stomatologie.

Alţii se gândesc să plece în străinătate.

"Sunt foarte căutaţi pentru că există o nevoie foarte mare de personal. Dacă ar fi să vorbim doar de Marea Britanie, 
doar acolo sunt în jur de 22 de mii de centre private şi pe lângă acestea se adaugă şi spitalele de stat", a precizat Monica Nica, reprezentanta unei agenţii de recrutare.

Internetul abundă în anunţuri prin care se caută personal medical atât în ţară, cât şi în străinătate.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri