Mișcare în pauza mare. Un clip cu exerciții de fitness a fost distribuit în școlile din Bihor

Data publicării:
clip fitness

Pauza mare s-a transformat într-o adevărată ședință de fitness pentru elevii claselor primare de la școala Dacia din Oradea. Timp de 10 minute, copiii s-au mișcat în ritmul impus de cele cinci instructoare. Au aflat că în acest fel pot evita probleme grave de sănătate.

"Sunt special create pentru lombari, picioare, spate, în mod special pentru cei care încep să aibă probleme cu spatele din cauza ghiozdanului sau nu stau foarte corect în bancă. Îi ajută mult și pentru obezitate", spune Diana Sabău, instructor de fitness

"Mi s-a părut un exercițiu foarte frumos, foarte drăguț", spune un elev. "Așa, în prima pauză de dimineață, ca o mișcare de dimineață."

Ca să facă mișcare, elevii nu au nevoie de prezența unui instructor sau profesor. Ei au la dispoziție un clip de 7 minute în care chiar sportivele care i-au vizitat azi le prezintă mai multe exerciții fizice. Acesta poate rula în pauza mare, pe monitoarele de pe holurile școlii, sau la orele de sport. Materialul video a fost realizat la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Bihor, care a tras concluzii îngrijorătoare în urma unor verificări în școli.

"Noi constatăm o plus greutate, supraponderalitate sau chiar obezitate. Obezitatea nu se instalează atât de ușor, dar supraponderalitatea este o problemă și trebuie să fim foarte atenți", a precizat Diana Raț, medic specialist în cadrul DSP Bihor.

Potrivit unor statistici oficiale, alimentația nesănătoasă și lipsa mișcării au dus România pe primele locuri din Europa la capitolul obezitate și probleme cardio-vasculare în rândul tinerilor. După 14 ani doar unul din trei elevi iau micul dejun, în timp ce fructele au fost înlocuite cu băuturi carbogazoase. În plus, școlarii petrec cinci-șase ore pe zi în bancă, într-o poziție nu tocmai confortabilă, iar orele de educație fizică sunt tot mai puține.

"Sunt puține; așteptăm ca reprezentanții din minister să pună trei ore pe săptămână, dar proiectul este pe masa ministerului", a spus Costel Ene, profesor de sport la școala Dacia din Oradea.

Clipul cu exerciții de fitness a fost distribuit în toate școlile din Bihor.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri