Necunoscutul găsit lângă podul CFR Ioşia din Oradea a fost victima unei crime

Data actualizării: Data publicării:
comparativ alaturate

Procurorii şi poliţiştii bihoreni cer ajutorul populaţiei pentru a identifica o persoană despre care se bănuieşte că este victima unei crime. Este vorba despre un necunoscut al cărui cadavru a fost găsit, la începutul lui septembrie, în bazinul de acumulare al barajului de pe Crişul Repede, lângă podul CFR Ioşia din Oradea. Persoanele care pot oferi informaţii sunt rugate să sune la 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Până acum, anchetatorii au stabilit că bărbatul decedat are vârsta de aproximativ 45 - 55 de ani, înălţime 1,68 - 1,70 m, era atletic şi avea o greutate aproximativă de 70 - 80 kg.

Avea numărul 39 la încălţăminte, iar când a fost găsit era îmbrăcat într-o bluză de culoare roşie pe care era aplicat prin brodare sigla unui magazin. Nu avea pantaloni sau alte obiecte vestimentare.

La gât purta un şnur subţire de aţă pe care era fixată o bilă metalică de dimensiuni mici, de culoare argintie iar la mâna dreaptă purta un elastic sub formă de brăţară, de culoare portocalie.

Victima avea un singur rinichi şi dantura lipsă. Nu prezenta tatuaje sau urme ale vreunei intervenţii chirurgicale.

comparativ alaturate
comparativ alaturate

sursă: Parchetul Bihor

Medicii legişti au aflat că bărbatul s-a înecat, iar pe antebraţe avea urme de lovituri, cel mai probabil cauzate în urma unei altercaţii.

"La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă", a transmis procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Moartea bărbatului a survenit la începutul lunii august a acestui an, bănuiesc anchetatorii.

Experţii criminalişti din Poliţia Bihor şi din IGP au folosit tehnica reconstrucţiei faciale pentru a întocmi portretul bărbatului mort.

"Prezentele informaţii publice sunt adresate în mod special publicului ţintă care îşi are domiciliul sau reşedinţa în zona cartierelor Rogerius şi Ioşia din Oradea, pe cele două maluri ale Crişului Repede şi care la începutul lunii august posibil sau probabil au putut percepe acte de agresiune sau altercaţii petrecute în această zonă a oraşului şi care pot avea raport cauzal cu această victimă", a precizat procurorul Maria Cotrău.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri