Nemţii caută barmani, ospătari şi bucătari în România 

Data publicării:
slujbe Germania 090114

Patronii din Germania caută în România zece barmani, 20 de ospătari, 40 de bucătari şi zece supraveghetori de noapte pentru retaurante. Salariile pot ajunge până la 1500 de euro iar contractele pot fi încheiate pentru şase luni sau un an.

Andrei a profitat şi el de oferta nemţilor şi anul trecut a lucrat şase luni ca bucătar într-un restaurant din oraşul Lindau. A câştigat 1200 de euro in fiecare lună şi a făcut echipă în bucătătrie cu alţi trei români.

"Experienţa a fost foarte plăcută. Ce m-a motivat a fost salariul şi să ajung să lucrez la un nivel mai avansat şi mai profesionist", spune Andrei. "Mă voi întoarce în Germania în acelaşi loc", promite el.

Doritorii trebuie să depună un CV la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, după care vor participa la o selecție la București. "Persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Germania în primul rând trebuie să cunoască limba germană nivel mediu înspre foarte bine, nivelul B2 şi să aibă calificare în domeniu", explică Simona Burdean, consilier superior în cadrul AJOFM Bihor. 

"Mi se pare o ofertă foarte bună, salariul este atractiv, am înţeles că personalul de acolo se poartă frumos cu românii", spune Dragoş Buciu, barman. Chiar dacă o consideră o experiență tentantă, Alexandra Rațiu spune că "nu aş merge singură pentru că e greu departe de casă".

Selecția celor care vor să muncească în Germania va avea loc în 6 martie la București, dar înainte va avea loc o preselecție online. Plecarea e programată la primăvară.

reporter: Florina Fofiu
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri