NEWS ALERT. Un cunoscut medic orădean, prins de procurori în timp ce primea bani de la două studente

Data publicării:
Constantin Romanul

UPDATE ora 17:49 Medicul Constantin Romanul a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului Judeţean Bihor.

UPDATE ora 15:15 Potrivit anchetatorilor, în biroul de la Facultatea de Medicină al doctorului Constantin Romanul a fost găsit un tabel cu numele unor studenţi. Unii erau bifaţi, ceea ce ar constitui un indiciu că ar fi plătit pentru examene, susţin procurorii.

UPDATE ora 13:40 Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, medicul Florian Bodog, a declarat pentru Digi24 Oradea că, în cazul în care acuzaţiile aduse doctorului Constantin Romanul se vor confirma, împotriva acestuia pot fi luate măsuri disciplinare, care pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

UPDATE ora 13:30: Medicul Romanul a părăsit spitalul la volanul propriei maşini, însoţit de unul dintre anchetatori. La această oră, poliţiştii şi procurorii se află acasă la doctorul Romanul. 

UPDATE ora 11:45: Medicul Constantin Romanul s-a simţit rău în timpul discuţiei cu anchetatorii. În cabinetul său a fost chemată asistenta-şefă, care i-a acordat îngrijiri.

Procurorii susţin că în această dimineaţă, în jurul orei 7:30, au acţionat împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Bihor şi l-au surprins pe medicul Constantin Romanul în timp ce primea bani de la două studente. 

Flagrantul delict a fost realizat la cabinetul medical din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde Constantin Romanul își desfășoară activitatea în calitate de medic la Secția Oro-Maxilo-Facială, Compartimentul ORL, spun anchetatorii

"Cu prilejul percheziţiei realizate au fost găsite sume importante de bani şi documente, care conferă indicii concrete că şi în zilele anterioare medicul a pretins şi primit de la studenţii din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, bani pentru a promova, în perioada imediat următoare, examenele din sesiunea de vară", se arată într-un comunicat al Parchetului Judeţean Bihor.

Anchetatorii continuă cercetarea penală şi spun că urmează să se aprecieze asupra oportunităţii luării unei măsuri preventive în cauză. Procurorii urmează să facă percheziţii la domiciliul doctorului şi la biroul acestuia de la Facultatea de Medicină.

Medicul Constantin Romanul este şeful Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal din Oradea. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine un apartament de 128 mp, două spaţii comerciale şi două autoturisme. Pe numele său are două conturi cu 340 de mii de lei şi două credite de 10 mii de euro şi 180 de mii de lei. Anul trecut, a încasat salarii de la Spitalul Judeţean Oradea şi de la Universitatea din Oradea în valoare de 113 mii de lei.

reporter: Gabriel Bonaciu

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri