Sari la conținut

O parte a pieţei Rogerius din Oradea va fi gata în luna decembrie

Vânzătorii de fructe şi legume au fost mutaţi într-un cort în faţa Spitalului Municipal în luna aprilie, iar acum comercianţii de-abia aşteaptă să se mute în noua clădire.

"- Când aţi vrea să vă mutaţi?
- Noi, cât mai repede!"

"Aici e frig nu descurcăm nicicum!"

În ultimele luni s-a lucrat la două din cele trei sectoare ale noii Pieţe Rogerius.

"Până acum, tronsonul 1, partea de structură, este gata. Se lucrează la finisaje, e gata punctul termic nou, cel care va fi dat în folosinţă săptămâna viitoare. La tronsonul doi este realizată partea de structură", a detaliat Marius Moş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Oradea.

"Având în vedere că în acestă piaţă nu s-a investit de foarte multă vreme şi nu beneficia de toate dotările şi utilităţile, ne-am dorit să avem în Oradea o piaţă la standarde europene", a declarat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Cei care vând în cort se tem că odată cu venirea iernii şi vânzările le vor scădea.

"Acum este foarte aglomerat aici, acolo sperăm să fie pe categorii produsele sperăm să fie în avantajul nostru tot ce se întâmplă."

"Cel mai probabil tronsonul unu va fi dat în folosinţă în acestă lună, iar, dacă toate merg bine, tronsonul doi la finalul anului", dă asigurări directorul Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Oradea.

Pentru piaţa cu o suprafaţă de 13 mii de metri pătraţi, care va avea pe acoperiş o zonă de promenadă, vor fi cheltuiţi 23 de milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vin din fonduri europene, iar 40% reprezintă cofinaţarea municipiului Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă