Sari la conținut

Oferte cu bãi termale şi toroş la Hajdúszoboszló, în Ungaria

A fost un weekend pe placul gurmanzilor în stațiunea maghiară Hajdúszoboszló, unde hotelierii le-au pregătit o surpriză sutelor de turiști români aflați în zonă. Clienții aquapark-ului și hotelurilor au fost invitați la un festival al toroșului, o mâncare tradițională pe bază de varză și carne. Acțiunea a completat oferta care atrage anual zeci de mii de români în stațiunea aflată la 70 de kilometri depărtare de Oradea.

Chiar dacã sezonul estival nu a început încã, turiștii din România au venit cu sutele în weekend-ul trecut la Hajdúszoboszló. Unii chiar de la mai multe sute de kilometri distanțã, atrași de serviciile bune.

"Venim din Cluj. Venim pentru condițiile pe care le întâlnim aici și pe care ni le oferă atât spa-ul, cât și posibilitățile de cazare", spune un turist. Îl completează altul: "Serviciile sunt foarte bune, foarte curat și stațiunea și bazinul. Apa termală este foarte bună, prețurile sunt foarte mici în comparație cu cele de la noi."

"Raportul calitate-preț-servicii este mult mai bun aici."

Administratorii complexului termal din Hajdúszoboszló au luat mãsuri sã atragã și mai mulți turiști. Astfel, programul a fost prelungit de la ora 10 pânã la ora 22, iar un festival gastronomic cu mâncãruri tradiționale a completat sejurul.

Lajos Mate, președintele asociației hotelierilor din Hajdúszoboszló: "De la an la an, tot mai mulți turiști români vin la noi în oraș și gustă aceste evenimente garstronomice. Sunt feluri de mâncare tradiționale maghiare: ciolanul afumat, varza cu carne."

La sfârşitul sãptãmânii trecute oaspeţii din România au fost invitaţi la festivalul toroşului, un preparat tradiţional din carne şi varzã. Nu a fost un client care sã nu guste din mâncarea oferitã de gazde.

Melinda Csiszar, managerul complexului acvuatic din Hajdúszoboszló: "Oaspeții români agrează acest festival, se vede. A crescut cu această ocazie și gradul de ocupare vineri, sâmbătă și duminică. E clar că iubesc festivalul și posibilitatea de a beneficia de băi."

O porţie de toroş nu costã mai mult de 15 lei, iar accesul unei persoane pentru o zi în complexul de ştranduri se face contra 3.800 de forinți, echivalentul a 57 de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves