ORADEA. Crimă recunoscută pe Facebook

Data publicării:
injunghiat cutit

"Mi-am apărat viata mea, rănile suferite sunt nimic faţă de ce simt eu în suflet... Nu ştiu ce vroia de la mine , de ce m-a atacat, cu ce i-am greşit vreodată. Avea faţa acoperită, mascat, nu aveam cum să-l recunosc... îmi pare foarte foarte rău."

Acesta este mesajul apărut pe Facebook luni noaptea, prin care Raul Zetocha și-a mărturisit fapta comisă cu câteva ore înainte pe o stradă din Oradea. Cunoscut în oraș pentru afacerile „la negru" cu telefoane mobile, Zetocha nu ascundea faptul că deține sume mari de bani la el. Jaful pare să fie de altfel și motivul pentru care spune că a fost atacat de Mihai Dumbrovan, zis Miși, un recidivist al cărui nume apare într-un caz de omor și incendiere din 1999, când un paznic al Cooperativei Arta Crişana a murit după ce a fost împuşcat în ghereta sa, iar clădirea firmei a fost incendiată. Mihai Bumbrovan a fost condamnat atunci la 15 ani de închisoare, din care a executat doar o parte.

Potrivit anchetatorilor, victima a spart geamul maşinii în care se afla Raul Zetocha. A fost nevoie de doar câteva secunde ca acesta să coboare din maşină şi a început bătaia. În totul altercației, victima a încasat mai multe lovituri de cuţit.

Rănit grav, Mihai Dumbrovan a reușit să ajungă până în fața blocului unde locuiește mama sa. În momentul în care a vrut să sune la interfon s-a prăbuşit chiar lângă zidul blocului.

„Era lovit rău, îi curgea sânge, am înţeles că striga că e înţepat în spate, am văzut că nu se simţea bine. A fost la început coerent, a vorbit câteva cuvinte, a întrebat dacă vine salvarea", își amintește un martor care nu vrea să-și dezvăluie identitatea.

Irina Dumbrovan, mama celui ucis, nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: „Poate și el a greşit, dar de 15 sau 17 ori a fost împuns şi toată vina a vrut să dea poliţaii pe el şi au minţit că a fost cu o fată."

Transportat de urgență la spital, Mihai Dumbrovan a murit pe masa de operație

Dr. Hadrian Borcea, medic-șef UPU din cadrul Spitalului Județean Oradea: „La câteva minute după ce a fost adus de echipajul SMURD, pacientul a ajuns în stop cardio-respirator. În urma procedurilor efectuate au reuşit să repornească activitatea inimii ,a fost dus la UPU, investigat, a fost dus în blocul operator, unde, din păcate, a decedat."

La spital a ajuns și Raul Zetocha, care prezenta răni superficiale la mână. El a postat pe Facebook o fotografie chiar în timp ce era transportat de ambulanță, iar câteva ore mai târziu și-a mărturisit fapta.

„Persoana în cauză, dacă va fi considerată vinovată de săvârşirea infracţiunii de omor, pot fi luate măsurile legale, anume reţinerea şi arestarea preventivă a sa. Este posibil să se constate faptul că aceasta s-a aflat în legitimă aparare şi că victima ar fi iniţiat atacul", explică Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Raul Zetocha este audiat de procurori care fac cercetări preliminare în acest caz. El nu a putut fi contactat telefonic pentru lămuriri, dar a trimis mai multe SMS-uri în care promite că va lămuri pe deplin situația.

"Nu pot să dau nici o declaraţie, nu am voie momentan. Am să vă contactez eu să vă spun."

La scurt timp după ce informația a ajuns în presă, contul de Facebook al lui Raul Zetocha a fost suspendat.

reporteri: Bogdan Costea, Florina Fofiu
oporator: Constantin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri