Sari la conținut
News Alert

Oradea împrumută 21 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

21 de milioane de euro este valoarea contractului de împrumut semnat miercuri de primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan cu Banca Europeană de Investiţii. Banii vor fi folosiţi în vederea cofinanţării unor proiecte din fonduri europene.

semnare acord imprumut (4)

foto: Primăria Oradea

Potrivit înţelegerii, creditului contractat de municipalitate va fi plătit în termen de 22 de ani. Dintre aceștia, 4 ani sunt de grație – interval în care nu se plătește decât dobânda, iar 18 ani reprezintă termenul de rambursare a datoriei, au precizat reprezentanţii Primăriei Oradea.

Contractul de finanțare are o marjă a dobânzii de 0,328%/an la care se adaugă rata Euribor la 6 luni, care este în prezent negativă.

Finanțarea este acordată de Banca Europeană de Investiţii pentru domenii precum dezvoltarea şi reînnoirea spațiilor urbane, eficiență energetică, energie regenerabilă, infrastructura de transport și valorificarea energiei geotermale.

„O altă clauză avantajoasă a contractului prevede utilizarea flexibilă a creditului. În cadrul portofoliului de proiecte sumele pot fi transferate de la un proiect la altul sau chiar pot fi incluse proiecte noi spre finanțare, cu condiția ca proiectul respectiv să facă parte din domeniile eligibile prevăzute în contractul cu BEI”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Editor web: Adrian Laboş