ORADEA. Percheziţii într-un dosar de evaziune cu produse din carne. A fost verificat şi un preot

Data publicării:
carne

UPDATE: ora 14:00 - Poliţiştii investighează patru persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 39 de ani, toate din Oradea. În perioada 2012 - 2014, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din oraş, acestea ar fi înregistrat ori au înlesnit înregistrarea în evidenţele contabile ale firmei a unor facturi fictive de la societăţi cu comportament de tip „fantomă".

"Scopul acestor operaţiuni financiare ar fi fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale acumulate în urma realizării unor achiziţii intracomunitare de carne din Ungaria, marfă care a fost ulterior comercializată pe teritoriul României", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente contabile ale firmelor implicate, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare şi 7.000 de lei.

UPDATE: ora 13:15 - Potrivit paginii de internet listafirme.ro, firma Varadia, la magazinul căreia a avut loc o percheziţie în această dimineaţă, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 10.780.000 de lei şi un profit de 2558 de lei.

UPDATE: ora 13:10 - Potrivit unor surse oficiale din anchetă, preotul suspectat care are legături cu acest caz este Ovidiu Miron Pop, preot în cadrul Bisericii cu Lună din Oradea. 

UPDATE ora 10:35: Acţiunile din această dimineaţă au vizat şi un preot din Oradea.

UPDATE ora 9:45: Printre locurile verificate se numără o carmangerie de pe Calea Aradului din Oradea.

Începând cu ora 7, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, fac 12 percheziţii în Oradea. Sunt vizate sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a nouă persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1,8 milioane de euro. După percheziţii, cei vizaţi de anchetă vor fi duşi la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri.

La acţiunea din această dimineaţă participă şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Poliţia Oradea. Anchetatorii beneficiază de suportul tehnic al SRI şi de colaborarea specialiştilor Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea.

redactor: Florina Fofiu
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri