Sari la conținut

ORADEA. Vot în cartiere pentru proiectele finanţate prin bugetarea participativă

Votarea proiectelor care vor fi finanţate prin bugetarea participativă se mută în cartierele şi în Parcul Industrial din Oradea. Autorităţile locale vor anunţa săptămâna viitoare programul întâlnirilor din principalele zone din oraş.

Acestea vor fi completate de tot atâtea organizate cu angajaţii celor mai mari firme din municipiu. În urma consultărilor publice vor fi stabilite cele zece proiecte care vor fi finanţate cu 1,5 milioane de euro disponibili în acest scop.

În total, 42 de proiecte au fost înscrise în competiţie, însă doar zece vor fi implementate. La finalul votului online, în fruntea clasamentului se află proiectul parcului etnografic de la liceul "Onisifor Ghibu".

Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea: "Vor fi organizate zece întâlniri în cartierele orădene şi, în plus faţă de aceste zece întâlniri, vom organiza încă zece întâlniri la primii zece angajatori din municipiul Oradea. Tot aşa, pentru a prezente aceste proiecte şi pentru a da un vot.

Şi atunci considerăm că am acoperit o plajă foarte importantă. Odată i-am acoperit pe cei care folosesc mediul online - prin votul online; prin întâlnirile din cartiere dorim să-i întâlnim pe cei care nu au accesat mediul online. Poate cei care sunt pensionari sau poate nu folosesc foarte mult internetul şi vin în aceste întâlniri.

Iar prin întâlnirile la primii zece angajatori din municipiul Oradea dorim să atingem plaja destul de mare a angajaţilor din municipiul nostru."

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi