Sari la conținut

Orădenii pot verifica online dacă terenul pe care îl deţin este intravilan sau extravilan

O hartă online a fost creată de Primăria Oradea şi pusă la dispoziţia celor care dețin terenuri agricole la periferia orașului. Cu ajutorul acesteia, cetăţenii pot verifica tipul de suprafaţă pe care o deţin – extravilan sau intravilan, pentru a evita plata unui impozit necuvenit.

În acest scop, pe coloana din dreapta a site-ului www.oradea.ro a fost creat un buton special pentru Intravilanul orașului Oradea”.

Cei interesaţi pot intra în această secţiune şi să poziţioneze cursorul aproximativ pe zona din oraş în care este amplasat terenul pe care îl deţin.

„Verificați situația terenului raportată la linia de intravilan care este marcată pe hartă cu culoarea roșie. Zona intravilană a orașului este colorată cu roz, iar cea extravilană cu bleu deschis”, explică edilii.

Dacă rezultatul verificării este diferit față de mențiunea înscrisă în coala de Carte Funciară – de exemplu rezultatul verificării este extravilan, iar mențiunea din coala de carte funciară este intravilan – poate fi solicitată Primăriei Oradea eliberarea unei adeverințe de intravilan/extravilan.

În acest sens, solicitanţii trebuie să depună în Piramida Primăriei Oradea următoarele documente:
- formular cerere tip;
- carte de identitate/ CUI;
- extras de Carte Funciară, nu mai vechi de 1 an;
- plan topografic/cadastral cu viza OCPI, întocmit de topograf autorizat;
- o taxă de 25 lei.

După obținerea acestei adeverințe, veți putea clarifica cuantumul impozitului datorat la Serviciul Impunere Persoane fizice/Persoane Juridice din Sala ghișeelor”, au transmis reprezentanţii Primăriei Oradea.

Adeverinţa emisă de Primărie poate fi folosită pentru înscrierea în Cartea Funciară a acestei mențiuni, la Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor.

Editor web: Adrian Laboş