Descinderi la mafia imobiliară din București. Terenuri din Capitală i-au fost vândute cu acte false lui Mitică Dragomir

Data actualizării: Data publicării:
Mascați la percheziții
Acuzaţiile în acest dosar sunt de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii, iar persoanele cercetate ar fi obţinut astfel venituri de aproximativ 6.000.000 de euro. Foto: Arhivă Digi 24

Zeci de descinderi au avut loc miercuri dimineață la mafia imobiliară din București. 28 de terenuri ale Primăriei Generale ar fi fost vândute, de mai multe ori, cu acte false. Afacerile erau desfășurate de o rețea de 20 de persoane, spun procurorii.

ACTUALIZARE 11.35. Anchetatorii au făcut percheziții la 35 de locații din București și Ilfov într-un dosar în care sunt cercetate fapte de înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri oficiale.

Ultimul cumpărător de bună credință a fost Mitică Dragomir.

Pe mai multe din terenurile vândute prin înșelăciune s-au construit deja ansambluri imobiliare. Prejudiciul în acest caz este estimat la 6 milioane de euro. 

Știrea inițială:

Zeci de percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar vizând tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile şi terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice, prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate. Acuzaţiile în acest dosar sunt de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii. Persoanele cercetate ar fi obţinut astfel venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

"Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii", anunţă IGPR,

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi făcut tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că «proprietarii» iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept Statului Român.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi duse 24 de persoane, 18 persoane bănuite, în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, se urmăreşte şi descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri