Pădurile din zona Meziad - fieful hoţilor de lemne

Data publicării:
lemne-41140

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Câțiva localnici din Meziad își acuză consătenii că fură lemne din pădure ziua în amiaza mare. Mai spre seară sau noaptea lemnele sunt transportate cu ajutorul tractoarelor șI depozitate pe marginea drumului în sat. Un alt zvon spune că mai multe camioane vin în fiecare săptămănă din Ungaria și transportă lemnele în vestul țării și în țara vecină."

Dumitru Leonaș, unul dintre localnici se teme că întregul ecosistem din zonă va fi distrus. Zilnic vede cum zeci de plopi şi fagi plantaţi pentru prevenirea alunecărilor de teren, dispar.

Dumitru Leonaș - localnic

"Transportul se poate face și ziua în amiaza mare că dacă au acte false cine îi mai controlează, e fals dar e valabil. Alții ce zic ? Poi toți sunt revoltați dar tac că se tem să nu se pună rău cu el."

Firoanda Vesa a rămăs de câteva zile fără copacii lăsați moștenire de unchiul ei. Mai mult, hoții au început să îi taie și gardul care îi îngrădește proprietatea.

Firoanda Vesa - localnică

"Da îs tăiate din ele chiar șI din gard e tăiat. Știți cine a fost? Nu știu cine.Să vedem să prind pe cineva că nu mă pot lega. Ați vorbit și la Poliție? Nu am vorbit că dacă nu vezi omul nu îl prinzi în faptă nu poți."

Locuitorii au sesizat în repetate rânduri autorităţile, însă fără niciun rezultat. Mai mult decât atât se tem de reacţia reprezentanţilor ocolului silvic.

Dumitru Leonaș - localnic

"Dacă te pui rău cu el nu mai vine să îți marcheze un lemn deși ai proprietate sau dacă vrei să cumperi un lemn din pădure îţi dă unul într-o văgăuna de unde nu îl poți scoate."

Adrian Ștefănică primarul comunei Remetea nu a putut fi contactat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri