Sari la conținut

Parada militară de 1 Decembrie va avea loc în Centrul Civic al Oradei

Pentru al doilea an consecutiv, parada militară de ziua naţională va avea loc în Centrul Civic al Oradei. Tehnica de luptă şi militarii vor defila pe 1 Decembrie în faţa Catedralei Ortodoxe din oraş. Cu această ocazie, Prefectura Bihor va premia pentru activitatea din acest an câteva personalităţi ale judeţului.

O repetiţie generală a defilării va bloca Centrul Civic duminică, 27 noiembrie. De la ora 11:30, militarii vor mărşălui prin faţa Catedralei Ortodoxe, unde timp de mai bine de două ore circulaţia va fi oprită.

Evenimentele de pe 1 decembrie vor debuta la ora 11, cu alocuţiunile de la Statuia Ostaşului Român şi cu depunerile de coroane, urmate de defilarea militară programată la ora 11:30.

„Am vrut să o organizăm în Piaţa Unirii, dar am renunţat din cauza faptului că se montează patinoarul acolo, e şi târgul de Crăciun”, a declarat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

Cu ocazia Zilei Naţionale, prefectura va premia personalităţile din învăţământul, cultura şi medicina Bihorului. Acestea vor primi o diplomă şi drapelul tricolor în semn de recunoaştere pentru activitatea lor.

Imediat după finalizarea paradei, în jurul orei 13, vor fi împărţite 2.700 de porţii de fasole cu ciolan pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Reporteri: Adrian Ciucuriţă, Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă