Patru afgani, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegală în Ungaria

Data publicării:
politia-de-frontiera

sursă foto: www.pressalert.ro

Cei patru au fost opriţi în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1, de o patrulă a Poliţiei de Frontieră. Pe drumul dintre Valea lui Mihai şi Nyirabrany, oamenii legii au oprit un autoturism cu numere de Maramureş, care circula în regim de taxi. Înăuntru se aflau patru pasageri care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate.

Ei au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Aşa s-a aflat că este vorba de cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani, care au intrat legal în România în baza unor vize turistice, pe 20 aprilie 2016. Ei au declarat că intenţionau să meargă în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri