Patru judecători din Bihor, suspendați de Consiliul Superior al Magistraturii

Data publicării:
judecator

Judecătorii vizați de hotărârea CSM sunt Florica Roman, Denisa Daniela Vidican - ambele de la Curtea de Apel Oradea - și Raluca Beatrix Cuc și Ovidiu Daniel Galea, de la Tribunalul Bihor. Suspendarea celor patru a intrat în vigoare de luni, de la ora 14.

Aceștia au fost trimiși în judecată de către DNA sub acuzațiile de abuz în serviciu, fals intelectual, obţinere de foloase necuvenite și favorizarea infractorului.

Potrivit DNA, judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel din Oradea ar fi cerut bani şi diverse bunuri ca să intervină pe lângă colegii săi de la Tribunalul Bihor în favoarea unui infractor.

"Roman Florica, judecător la Curtea de Apel Oradea, a primit (...) o sumă de bani nedeterminată sub aspectul cuantumului şi alte foloase (...) pentru a-şi exercita influenţa faţă de judecători de la instanţa inferioară în grad, Tribunalul Bihor, astfel încât aceştia să pronunţe hotărâri favorabile unui condamnat", se arată în comunicatul DNA din 31 martie 2014.

Pe lângă judecătoarea Roman, procurorii anticorupţie îi cercetează şi pe cei trei membri ai completului de la Tribunal care au dispus eliberarea inculpatului.

Şeful acestui complet, judecătorul Ovidiu Galea, a respins, într-o declarație acordată Digi24 Oradea la începutul lui mai, acuzaţiile că ar fi schimbat termenele de judecată ca să-l facă scăpat pe inculpat.

Ancheta DNA i-a făcut pe judecãtorii Tribunalului Bihor şi ai Curţii de Apel Oradea să semneze un document prin care atenţioneazã faptul cã cei patru magistraţi ar putea fi afectaţi de modul în care se desfãşoarã cercetãrile.

reporter: Gabriel Bonaciu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri