Pe 1 decembrie s-a deschis sezonul de schi la Cavnic, în Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
cavnic partie 1 decembrie

În Maramureş, la Cavnic, a fost astăzi o dublă sărbătoare. Pe lângă Ziua Naţională, iubitorii sporturilor de iarnă s-au bucurat şi de deschiderea oficială a sezonului de schi. Chiar dacă nu a nins deloc, administratorii pârtiilor s-au pregătit încă de miercuri cu tunurile de zăpadă, iar astăzi schiorii au putut coborî pe pârtii în condiţii excelente.

De trei zile şi trei nopţi au avut nevoie administratorii unui complex de schi din Cavnic pentru a face pârtiile practicabile. Tunurile au funcţionat fără oprire, iar astăzi zăpada artificială a fost perfectă pentru schiori. Atmosfera de iarnă a fost completată de temperaturile scăzute de astăzi de -12 grade.

"- Super OK, la prima tură cred că am fost primii.
- V-ați așteptat să schiați de 1 Decembrie?
- Nu! A fost chiar o surpriză, oricum", spune un turist.

"- Cum este pe pârtie?
- Super! Super fain!
- De unde ați venit?
- De la Cluj, de ieri. Abia am așteptat să venim să schiem anul ăsta. Am văzut că Cavnic a deschis", se bucură altul.

"Ne-am dorit să deschidem pârtiile de 1 Decembrie. (...) Am făcut eforturi foarte mari în acest sens deoarece temperaturile de afară nu ne-au ajutat decât începând de miercuri", a explicat Oana Poenar, marketing manager complex de schi.

cavnic prtie schiori
cavnic prtie schiori

Și salvamontiștii au fost la post. "Să avem grijă cel din spate față de cel din față ca să nu îl accidentăm. Să nu creăm probleme. Aventurisme și chestii de genul ăsta le lăsăm acasă. Venim să ne simțim bine, să nu ne accidentăm și să trăim o viață frumoasă", au fost sfaturile lui Ștefan Balogh, șef de echipă la Salvamont Cavnic.

Pârtiile de schi din Cavnic au fost deschise sâmbătă până la ora 21, iar duminică până la ora 20. Programul se poate modifica doar dacă va fi nevoie ca stratul de zăpadă să fie îmbunătăţit.

Redactor: Adrian Ciucuriță
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri