Percheziţii DNA la Universitatea din Oradea

Data publicării:
Universitate descinderi DNA2

UPDATE: Conducerea Universităţii din Oradea, prin rectorul Constantin Bungău, a reacţionat printr-un comunicat în legătură cu descinderile procurorilor: 

„Cercetarea in rem declanşată de DNA face referire la organizarea concursului pentru ocuparea postului de profesor de la Departamentul de Psihologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio - Umane. În urma câştigării concursului pentru ocuparea postului didactic desfăşurat în perioada 26 - 28 ianuarie 2016, postul a fost ocupat de doamna Dindelegan Camelia, cadru didactic abilitat pentru conducerea de doctorat, încă din anul 2015.
Regretăm că astfel de acţiuni se desfăşoară în timpul campaniei electorale pentru alegerea funcţiei de Rector al Universităţii din Oradea şi înainte de Admiterea pentru anul universitar 2016/2017.
Universitatea din Oradea va sta la dispoziţia organelor de cercetare astfel încât să poată fi eliminate toate suspiciunile care planează asupra instituţiei."


Biroul rectorului universităţii orădene a fost sigilat. Percheziţiile continuă în acest moment şi se desfăşoară şi în alte locuri din oraş. 

Nu este pentru prima dată când se fac percheziţii la Universitatea din Oradea. În octombrie 2014, biroul rectorului, al prorectorului şi cele ale altor angajaţi au fost verificate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

Descinderile au avut legătură cu prelungirea unui contract referitor la contruirea unui cămin studențesc.Actul nu ar fi fost datat, iar anchetatorii bănuiau că în spatele acestei greşeli s-ar fi ascuns o manevră prin care peste un milion de lei au ajuns la o firmă din Oradea.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş
Foto: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri