Sari la conținut

Percheziţii la traficanţii de ţigări. 38 de descinderi au fost făcute în Bihor şi în Ungaria

Oamenii legii au făcut percheziţii în Săcuieni, Alparea, Borozel şi Oradea. În municipiu, forţele de ordine au fost nevoite să forţeze uşa unui spaţiu de depozitare a gunoiului, unde erau ascunse mai multe cartuşe cu ţigări.

Percheziţii au fost făcute şi în localitatea maghiară Biharkeresztes la domiciliul celui care se presupune că este şeful reţelei. Anchetatorii au informaţii potrivit cărora că ţigările erau introduse în România prin Ucraina, erau apoi depozitate în mai multe locuri din ţară şi Ungaria, după care era vândute pe piaţa neagră.

Gruparea formată din 27 de cetăţeni români şi maghiari este suspectată că în mai puţin de un an a produs un prejudiciu bugetul public de 500 de mii de lei. Dintre suspecţii duşi la audieri, 16 au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare.

Subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor: "în urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate 239.770 ţigarete marcate necorespunzător, 14,2 kilograme de tutun în valoare totală de circa 100 de mii de lei, 30 de mii de lei şi 12 de mii de euro în numerar. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă pedepse privative de libertate de la 2 la 10 ani, precum şi interzicerea unor drepturi."

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş