Sari la conținut

Peste 1200 de înscriși la Universitatea din Oradea

S-a încheiat prima săptămână de înscrieri la Universitatea din Oradea pentru anul universitar 2017-2018. Până acum și-au depus dosarele 1115 candidați pentru studiile universitare de licență și 109 candidați pentru studiile de master.

"După prima săptămână de înscrieri au fost 1400 de candidați. Iată că în 2017 numărul a crescut la peste 1500. Interes există, sigur, diferențiat pe tipurile de facultăți. Era de previzionat: cea mai căutată facultate e medicina - 71% din candidați au optat, dacă facem o proporție cu cifra de școlarizare. Urmează facultatea de drept și pe locul trei în top ar fi facultatea de Științe Socio-Umane. Majoritatea facultăților își continuă înscrierea până în 24-25 iulie și, sigur, activitatea va fi mult mai intensă în ce privește înscrierile", spune Ligia Burtă, prorector al Universităţii din Oradea.

Reprezentanții instituției de învățământ superior îi informează pe viitorii studenți că perioada de înscriere diferă de la o facultate la alta. Pentru detalii suplimentare tinerii au la dispoziție site-ul universității.

Redactor: Claudiu Mihuț

Pe aceeași temă