Sari la conținut

Peste 400 de şoferi bihoreni, amendaţi în minivacanţa de Sfânta Maria

Poliţiştii bihoreni care au acţionat pe şoselele din Bihor în perioada 11-15 august au sancţionat nu mai puţin 425 de şoferi. Valoarea totală a amenzilor s-a apropiat de 190 de mii de lei.

În cadrul acţiunilor, oamenii legii au constatat 25 de infracţiuni şi 29 de tamponări şi au reţinut 56 de permise.

Cele mai multe amenzi - 195 - au fost date pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Cea mai mare depăşire a vitezei a fost surprinsă pe 13 august, pe DN1, unde un tânăpr de 28 de ani, din Auşeu, conducea un autoturism cu 142 km/h, în zona de limitare a vitezei la 50 km/h.

Marţi dimineaţa, un braşovean a fost prins tot pe DN1, în Topa de Criş, în timp ce conducea un autoturism cu 128 km/h, în zona de limitare a vitezei la 50 km/h.

"Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

63 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nepurtarea centurii de siguranţă. În 15 situaţii maşinile verificate prezentau defecţiuni tehnice, iar opt şoferi au fost suprinşi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului.

Editor web: Adrian Laboş