Plan roşu în Satu Mare. 12 răniţi după ciocnirea a două autobuze

Data actualizării: Data publicării:
accident autobuz SM2
foto: ISU Satu Mare

12 persoane au fost rănite în această dimineaţă, în urma unui accident în care au fost implicate două autobuze, la ieşirea din municipiul Satu Mare, pe drumul european E81. În starea cea mai gravă se află o tânără care a fost proiectată prin geam şi prinsă sub roata unui autobuz, dar şi unul dintre şoferi. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Accidentul s-a produs la ora 7:10, iar din primele informaţii se pare că şoferul de 41 de ani al unui autobuz cu 7 pasageri, înmatriculat în județul Satu Mare, a încercat să intre de pe un drum secundar pe bulevardul Lucian Blaga. Conducătorul auto nu a observat alt autobuz, înmatriculat în Cluj, în care se aflau cinci pasageri şi care circula regulamentar pe drumul cu prioritate.

Impactul a fost foarte puternic, iar o femeie din primul autobuz a fost pur şi simplu aruncată prin geam, sub una dintre roţi. La rândul său, şoferul autobuzului de Cluj a rămas încarcerat.

Autorităţile au activat imediat planul roșu de intervenție.

foto: ISU Satu Mare
foto: ISU Satu Mare

“La faţa locului s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu trei autospeciale cu modul de descarcerare grea, două ambulanţe tip S.M.U.R.D. (Echipaj de Prim Ajutor Calificat și Terapie Intensivă Mobilă) şi 5 ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare. A fost prealertată Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, în vederea pregătirii pentru primirea unui număr mai mare de victime, respectiv a fost prealertat un echipaj cu elicopter SMURD”, a transmis maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Echipajele de intervenție au intervenit pentru salvarea celor două persoane grav rănite pe care le-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

“Pentru celelalte 10 persoane s-a intervenit în vederea acordării primului ajutor medical și transportarea lor la spital”, a confirmat maiorul Adriana Pop.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Satu Mare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri