Sari la conținut

PNL Bihor: "2017, un an pierdut pentru România"

"2017, un an pierdut pentru România" - este volumul prezentat de parlamentarii liberali din Bihor în care se regăsesc promisiunile făcute de PSD-ALDE, dar neonorate nici după un an de guvernare. Opoziţia acuză Puterea că, prin acţiunile sale deliberate, a degradat imaginea externă a ţării, iar investiţiile sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.

Comisiile de specialitate ale PNL au elaborat o carte neagră a guvernării PSD- ALDE, în care sunt prezentate promisiunile parţial sau deloc îndeplinite ale Puterii.

Florica Cherecheş, deputat PNL Bihor: "Din 724 de promisiuni din programul de guvernare al Partidului Social Democrat au fost realizate doar 33, adică 5%, iar un număr de 96 de măsuri sunt realizate parţial."

Ioan Cupşa, deputat PNL Bihor: "Această carte neagră a guvernării este, spunem noi, o analiză exactă a ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de timp în România în legătură cu guvernarea PSD-ALDE şi un mijloc prin care dovedim nu doar lipsa de performanţă a acestui guvern PSD-ALDE, ci dovedim în egală măsură reaua-credinţă."

În opinia autorilor, perspectivele pozitive ale României au fost distruse prin acţiunile partidelor aflate la putere, iar creşterile salariale sunt mai mult iluzorii. Liberalii susţin că actuala Putere a dovedit o preocupare obsesivă faţă de drepturile infractorilor.

Gavrilă Ghilea, deputat PNL Bihor: "După un an de guvernare PSD-ALDE, cei care au îndrăznit să creadă în promisiunile lor electorale au constatat că cele mai dintre aceste promisiuni nu au fost onorate sau chiar au fost adoptate măsuri contrare programului de guvernare anunţat."

Liberalii spun că, în acest an, vor trece la o critică obiectivă şi o atitudine proactivă care să-i atragă pe alegători de partea lor.

Reporteri: Anca Deac, Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă