POLO. Crişul Oradea se retrage din Superliga seniorilor

Data actualizării: Data publicării:
sport polo crisul

Superliga Naţională de polo va fi mai săracă cu o echipă din sezonul viitor. Crişul Oradea va spune adio competiţiei naţionale şi urmează să participe, din toamnă, doar în campionatele de juniori.

Decizia luată de conducerea clubului are la bază motive financiare.

„Este mai uşor şi mai ieftin să ne pregătim împreună cu Ferencvaros şi încă două, trei echipe din Ungaria, de nivelul lor, decât să mergi gata bătut, mereu gata bătut", susţine Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Şeful grupãrii orãdene a precizat cã retragerea echipei nu are de-a face cu protestul clubului faţã de recentele alegeri de la federaţia de polo.

„Sigur că atunci eram foarte supărat şi toţi am vorbit că hai să ne retragem echipele din campionat, dar asta pe o perioadă limitată până când se face lumină în federaţie. Dar eu nu pot să îmi permit să pedepsesc un copil să nu joace după ce el s-a pregătit, numai pentru faptul că sunt câţiva nebuni în federaţie."

Totuşi, directorul clubului a lãsat o portiţã în ceea ce priveşte o posibilã rãmânere în Superligã. Aceasta este condiţionatã de o colaborare mai strânsã cu CSM Digi.

„Partea financiară este problema. Clubul Crişul susţine deplasările, pregătirea, echipamentul, chiar destul de mult, dar nu poate susţine şi nu are nici măcar temeiul legal cu care să dea aceşti bani", explică Ionel Bungău.

Crişul Oradea a mai traversat probleme financiare la acest nivel în urmă cu 13 ani, când a cedat echipa proaspăt înfiinţatului, pe atunci, Club Sportiv Municipal.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri