Sari la conținut

Pompierii bihoreni fac verificări la depozitele agricole

Joi dimineață inspectorii ISU Crișana au descins la sediul unei companii agricole din Diosig. Pompierii au controlat spațiile unde sunt depozitate cerealele și s-au asigurat că ieșirile nu sunt blocate, iar fumatul - strict interzis.

"Stingătoarele în afara clădirilor astfel ca în cazul izbucnirii unui incendiu, noi să putem să intervenim cu ele. Ustensilele să fie ținute aici, să nu lipsească din panoul PSI."

Cum vremea nu le-a permis muncitorilor să scoată utilajele pe câmp, pompierii le-au verificat pe marginea drumului. De frica unui incendiu, patronii care au investit zeci de milioane de euro în agricultură, au fost convinși să cheltuie sume importante pentru prevenirea și stingerea la stingerea incendiilor.

"Tractoarele și combinele implicate în procesul de recoltare trebuie să dețină, printre altele, stingătoare, lăzi cu nisip și bazine mari cu apă", a aflat Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

"Întreg personalul a fost instruit în acest sens, am făcut o serie întreagă de investiții în stingătoare. Pompierii fermei sunt de față cu o vidanjă cu apă și pluguri", dă asigurări Călin Madar, reprezentant al companiei agricole.

Nu la fel de bine pregătiți sunt localnicii care lucrează pământul. În cele 14 zile de control, pompierii au descoperit mai multe nereguli.

"Am găsit puncte de lucru fără cisterne cu apă, fără bazine, fără stingătoare. Au fost date 53 de sancțiuni în valoare de 225.000 de lei", a detaliat colonelul Daniel Țiburcă, ofițer specializat în prevenire în cadrul ISU Crișana.

Luni, pompierii s-au luptat timp de nouă ore pentru a stinge un incendiu la un depozit de furaje din localitatea Ghiorac. Flăcările au afectat peste 150 de baloți de fân și lucernă.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța