Sari la conținut

Pregătiţi pentru alegerile locale. PNL Bihor şi-a anunţat candidaţii la 55 din cele 101 primării din judeţ

Decis să devină pentru a treia oară primar al Oradei, Ilie Bolojan a explicat că actualul mandat a fost cel mai greu. Edilul a pus această situaţie pe seama numeroaselor proiecte derulate, care însă au dus la dezvoltarea oraşului şi la atragerea de investitori.

""Cred că dacă ieri (marţi - n.n.) a fost publicat topul revistei Forbes, iar noi eram trecuţi ca al patrulea oraş din România în care merită să trăieşti şi să investeşti, înseamnă că s-a făcut ceva în Oradea de opt ani de zile. Cei care nu au făcut nimic sau aproape nimic pentru Oradea nu au voie să dea cu piatra în noi."

Candidatul liberalilor la şefia judeţului, Mircea Mălan, a explicat care sunt motivele pentru care a acceptat această provocare: "Vreau ca Partidul Naţional Liberal să se prezinte în faţa cetăţenilor cu o viziune de dezvoltare unitară a judeţului nostru."

Ca să fie cât mai eficienţi, liberalii au împărţit judeţul în 12 zone. În fiecare dintre acestea s-a stabilit o ţintă de câte opt mii de voturi, în condiţiile unei prezenţe la urne estimate la 60%.

Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Aveţi de dus muncă de lămurire pentru că nu este uşor să aduci lumea la vot, de ce să nu o spunem, clasa politică nu se bucură de cele mai alese simţăminte din partea cetăţenilor."

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: "Noi nu avem inamici politici, avem competitori politici, care sunt de joasă speţă uneori, care atacă sub centură - vă rog să-i ignoraţi lucrul acesta."

Vasile Blaga, copreşedinte PNL: "Mă întreba presa ce ţintă are Bihorul? V-am spus, dragi colegi: majoritatea în Consiliul Judeţen şi câştigarea mai multor primării decât avem acum."

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad: "Îi felicit pe curajoşii care astăzi se pregătesc pentru o nouă competiţie. Sunt curajoşi pentru că au viziune pentru comunităţile lor, că îndrăznesc să se bată pentru comunităţile lor, în condiţii dificile. Să fii astăzi primar în România, nu este uşor."

Alegerile locale sunt programate pentru 5 iunie, iar campania va începe pe 6 mai.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă