Sari la conținut
News Alert

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan: "Votăm bugetul doar în anumite condiţii"

"Vom vota bugetul judeţului doar dacă banii vor fi împărţiţi în mod corect, indiferent de culoarea politică a primarilor." Este anunţul făcut luni de preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan. Fruntaşul liberal a mai cerut transparenţă în ceea ce priveşte modul de distribuire a sumelor pentru culte şi asociaţii.

 

Preşedintele PNL Bihor a explicat că grupul consilierilor liberali din administraţia judeţeană a votat proiectele importante ori cele care urmau să fie finanţate cu fonduri europene. În schimb, susţine Ilie Bolojan, aleşii PNL nu au votat bugetul Bihorului pentru că anul trecut au fost avantajate localităţile conduse de primari PSD, ALDE sau UDMR. Pentru ca liberalii să renunţe la boicotarea votării bugetului, Bolojan a venit cu o solicitare.

Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor: "Să asigure că toţi primarii din judeţul Bihor primesc o sumă certă pe care se pot baza de-a lungul anilor astfel încât să-şi rezolve proiectele indiferent de culoarea lor politică. Conducerea CJ Bihor să aibă o sumă la dispoziţie cu care să poată să genereze anumite proiecte ori să-şi premieze primarii."

Bolojan a acuzat şi felul în care au fost făcute anul trecut alocările de fonduri pentru culte, organizaţii neguvernamental, asociaţii şi fundaţii. Potrivit liderului PNL Bihor, în 2017 acestea au primit de la Consiliul Judeţean 700.000 de euro, tot atât cât au primit în decurs de 4 ani, între 2012 şi 2016. Ilie Bolojan a cerut transparenţă şi reguli clare în ceea ce priveşte alocarea banilor către culte.

Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor: "Peste 80% din aceste sume au fost alocate către organizaţii din zona de clientelă a unor oameni din conducerea UDMR. Nu înseamnă că aceşti bani se duc de exemplu către o comunitate maghiară dintr-o localitate sau alta, ci se duc către organizarea unor excursii posibil ale unei clientele politice."

O altă ocazie pentru votarea bugetului o reprezintă şedinta extraordinară a Consiliului Judeţean din luna aprilie, care va avea loc miercuri, de la ora 11.

La rândul său, Ionel Avrigeanu, liderul consilierilor liberali din CJ Bihor, s-a referit la lucrările pe aeroportul din Oradea şi a comentat informaţiile conform cărora o altă companie low cost va efectua zboruri internaţionale de la Oradea după plecarea celor de la Ryanair.

"În ianuarie am aprobat un credit pentru finanţarea terminalului de 6,7 milioane de lei, în condiţiile în care cursele pe aeroportul Oradea au scăzut aproape la jumătate. Ne-a promis domnul Pasztor două curse anul acesta de la Blue Air, dar nu e confirmat de către aceştia, nu s-a precizat nici destinaţia, nici data de la care va începe."

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă