Sari la conținut
News Alert

Primăria Oradea şi Prefectura Bihor oferă săli pentru dezbaterea privind reautorizarea fermei de porci de lângă oraş

După ce firma ce deţine ferma de porci de lângă Oradea şi Agenţia de Protecţie a Mediului au anunţat că dezbaterea publică pe tema reautorizării exploataţiei va avea loc pe 28 noiembrie, la restaurantul Ciuperca, autorităţile locale şi judeţene au venit cu alte oferte. În timp ce Primăria Oradea se arată dispusă să pună la dispoziţie, gratuit, fie Sala Mare, fie Arena Antonio Alexe, Prefectura a oferit Sala Mare a clădirii în care funcţionează, în Parcul Traian.

Luni, Primăria Oradea a înaintat APM Bihor o adresă prin care arată că oferă gratuit o sală pentru dezbaterea din 28 noiembrie.

„Având în vedere că locul ales pentru dezbaterea publică (...) este Restaurantul Ciuperca și ținând cont de exprimarea a numeroase puncte de vedere care descriu această locație ca fiind una greu accesibilă, Primăria Oradea își arată disponibilitatea de a găzdui gratuit această dezbatere publică, la aceeași dată și aceeași oră, fie în Sala Mare a Primăriei, fie în Sala Sporturilor Antonio Alexe, de pe Calea Alexandru Cazaban”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Tot la început de săptămână a reacţionat şi Prefectura Bihor. Aceasta a anunţat că pune la dispoziţie pentru dezbatere Sala Mare a instituţiei sau va intermedia găsirea unui loc cu „o capacitate satisfăcătoare”.

“Am solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bihor ca în situația în care va da curs propunerii noastre, să asigure informarea și participarea publicului la procedura de dezbatere, identificând atât publicul afectat ori posibil a fi afectat, precum și publicul care are un interes în procesul decizional, inclusiv a organizațiilor neguvernamentale relevante”, a transmis prefectul Ioan Mihaiu.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă