Sari la conținut
News Alert

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dus la audieri la DNA

UPDATE: Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Cătălin Cherecheş susţine că se află în sediul Primăriei Baia Mare: "În acest moment sunt în biroul meu de la primărie și stau de bunăvoie la dispoziția celor care își fac doar datoria. Orice nelămurire există, o lămurim. Îi rog pe toți cei care mă cunosc și știu cine sunt, să nu creadă toate minciunile lansate de unii din dorința de a mă vedea în genunchi. Mie îmi place să stau cu fruntea sus și la fel voi sta și în continuare!" Mesajul este însoţit de o înregistrare video.


UPDATE: DNA a emis un comunicat referitor la acţiunea de azi de la Baia Mare: "Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 - 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

În cursul zilei de 26 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Baia Mare.

În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu."


UPDATE: Primarul Cătălin Cherecheş a postat un mesaj pe contul său de Facebook referitor la ce s-a întâmplat azi: "Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat cheltuieli de deplasare. (...) Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă... Îi asigur pe băimăreni și pe toți cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheș, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuși: sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui."


sursă: youtube/Tara mea TV

Potrivit unor surse din anchetă, procurorii DNA s-au aflat dimineaţă în biroul lui Cătălin Cherecheş, după care l-au condus la audieri. Investigaţia priveşte suspiciuni de deturnare de fonduri.

În presa locală sunt vehiculate informaţii legate un posibil flagrant delict realizat în biroul edilului, dar aceste date nu sunt confirmate din surse oficiale. 

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş